TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Technik żywienia i usług gastronomicznych

KILIŃSKI – TWOJA DROGA DO SUKCESU!
Technik żywienia i usług gastronomicznych z innowacją dietetyka i zdrowy styl życia – to kierunek dla wszystkich osób dbających o zdrowy tryb życia i lubiących przygody ze sztuką kulinarną.
W ZSP w Zdunach zdobędziesz idealny zawód dla osób chcących realizować swoje pasje kulinarne i poznawać dietetykę osób zdrowych i chorych oraz chcących zdobyć dobrze płatny i poszukiwany na rynku pracy zawód. Podejmując naukę w naszej szkole możesz zwiększyć swoją atrakcyjność na rynku pracy poprzez uzyskiwanie zaświadczeń z zakresu organizowanych dodatkowych kursów: kelner ,barman. Warto nadmienić iż zaświadczenia i zajęcia dodatkowe są całkowicie bezpłatne!!! dzięki pozyskiwaniu Funduszy Unijnych Erasmus+. W cyklu kształcenia ujęte są zajęcia praktyczne w kraju i zagranicą, warsztaty z dietetykiem, spotkania z przedstawicielami uczelni wyższych, a także wycieczki przedmiotowe i dydaktyczne.

Technik żywienia i usług gastronomicznych pracuje jako:
• kierownik działu gastronomii, szef kuchni, kelner,
• manager zakładu gastronomicznego,
• organizator imprez okolicznościowych,
• mistrz sztuki kulinarnej,
• pracownik firmy cateringowej,
• doradca w zakresie prawidłowego żywienia,
• organizator usług cateringowych.

Praca i zatrudnienie!!
• restauracje, bary, kawiarnie, pizzerie, cukiernie,
• służba zdrowia ( szpitale, sanatoria ),
• pacą w renomowanych restauracjach w Polsce i za granicą,
• prowadzenie własnej działalności gospodarczej w sektorze żywienia,
• praca: w zakresie usług gastronomicznych, hotelarskich,
• organizator przyjęć okolicznościowych, biznesowych, plenerowych i eventowych.
• organizator usług cateringowych.

Post Author: zspzduny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *